ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιατροδικαστής και το κινητό θα ρίξουν «φως» στην τριπλή δολοφονία στον Έβρο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2018, 10:22 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2018, 13:33
Ο ιατροδικαστής και το κινητό θα ρίξουν «φως» στην τριπλή δολοφονία στον Έβρο
Facebook Twitter Whatsapp

Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το παζλ της στυγερής δολοφονίας των τριών γυναικών στο Παγγί του Έβρου προσπαθούν να συμπληρώσουν οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το μαχαίρι του εγκλήματος, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα στη μία σορό. Την ίδια ώρα, «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών. 

Ωστόσο, ένα άλλο στοιχείο που ευελπιστούν οι Αρχές ότι θα «φωτίσει» την υπόθεση είναι το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα στη σορό της μεγαλύτερης εκ των τριών γυναικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ακόμα σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες έγιναν 3-5 μέρες προτού βρεθούν τα πτώματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νewpost, οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια, ενώ τις περισσότερες μαχαιριές, πέντε τον αριθμό, έχει δεχτεί το πρώτο θύμα, ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε σε απόσταση 40 μέτρων μακριά από αυτά των άλλων δυο. Το δεύτερο θύμα είναι ηλικίας 18 έως 25 ετών. Είχε δεχτεί μια μαχαιριά στο λαιμό και ήταν δεμένη πισθάγκωνα. Το τρίτο θύμα ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών, έφερε και εκείνη τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες μετέφεραν τις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα προκειμένου να τις σκοτώσουν και στη συνέχεια επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία. Σημειώνεται πως το σημείο είναι γνωστό πέρασμα διακινητών παράτυπων μεταναστών και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα. 

Όσον αφορά τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δολοφονίες είναι αποτέλεσμα «παραδειγματισμού» προς τους άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. 

Διαβάστε επίσης:
►Για «παραδειγματισμό» οι δολοφονίες των τριών γυναικών στον Έβρο