ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός τραγουδιστής ο άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2018, 12:58 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2018, 13:09
Γνωστός τραγουδιστής ο άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο στις γραμμές του ΗΣΑΠ
Facebook Twitter Whatsapp

Πίσω από το τραγικό φινάλε του γνωστού τραγουδιστή κρύβεται ένα δράμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις ράγες του τρένου αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, ένας από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές της δεκαετίας του '80, ο Βασίλης Καλούσης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης.  Ο Βασίλης Καλούσης αναγνωρίστηκε 10 ημέρες μετά τον θάνατό του σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso. Οι ελάχιστοι συγγενείς του τον αναγνώρισαν με δυσκολία στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Ηταν 1η Οκτωβρίου. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο σφύζει από κόσμο. Ανάμεσα στους επιβάτες που περιμένουν το τρένο, και ο τραγουδιστής. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας είναι βυθισμένος στις σκέψεις του. Όμως, κανείς δεν περιμένει τη συνέχεια. Ξαφνικά, ο άνδρας πέφτει στις γραμμές. Κανείς δεν προλαβαίνει να τον σταματήσει. Τα παγωμένα βλέμματα όλων, μαρτυρούν ότι ο άγνωστος άνδρας βρίσκεται διαμελισμένος κάτω από το τρένο. Η διεύθυνση του ΗΣΑΠ σταματάει για κάποιες ώρες την κυκλοφορία των τρένων και προς τις δυο κατευθύνσεις. Λίγη ώρα μετά ο απεγκλωβισμός του άτυχου άνδρα γίνεται από εφτά πυροσβέστες, που φτάνουν στο σημείο με δύο οχήματα.

Το δράμα της ανεργίας

Πίσω από το τραγικό φινάλε του Βασίλη Καλούση κρύβεται το δράμα της ανεργίας.

Ο τραγουδοστής από το 1982 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90 γνώρισε μεγάλες δόξες, τόσο στα νυχτερινά κέντρα της Εθνικής Οδού, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όσο και στην Αχαρνών. Ωστόσο, τα φώτα για τον σεμνό καλλιτέχνη, έπεσαν νωρίς. Η ανεργία του είχε χτυπήσει πολλά χρόνια τώρα την πόρτα. Ο ίδιος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τη ζωή του χωρίς τραγούδι.