«Οχι» στο νέο νόμο για την Παιδεία λέει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία συνεδρίασε και αποφάσισε να στηρίξει τις ενέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο νόμο. Παράλληλα, αποφάσισε την αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν εξετάστηκαν λόγω κατάληψης του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα στην απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει: «Πρώτον, τα μαθήματα της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, που δεν εξετάστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη 24/8/2011, λόγω κατάληψης του ιδρύματος από τους φοιτητές ενόψει ψήφισης του νέου νόμου για την Παιδεία, όπως και αυτά που δεν θα εξεταστούν την προσεχή Δευτέρα 29/8/2011, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου των φοιτητών που έχει ήδη εξαγγελθεί, θα αναπληρωθούν μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες και το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων.

Δεύτερον, η Σύγκλητος θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση κατά του νέου νόμου για την Παιδεία και θα στηρίξει ενέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».Πηγή: enet.gr