current views are: 4

15 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση16:30

Ιατροδικαστής για θάνατο τουρίστα στη Ζάκυνθο: Ήταν σαν να χτυπούσαν «σάκο του μποξ»!

 «Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι», ανέφερε στη δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον η Αγγελική Τσιόλα.

Δημοσίευση 16:30’

 «Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι», ανέφερε στη δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον η Αγγελική Τσιόλα.

Από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του πέθανε ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον, η δολοφονία του οποίου είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Πρόκειται για τον Αμερικανό τουρίστα που έχασε την ζωή του στη Ζάκυνθο, το 2017, όταν ξυλοκοπήθηκε μετά από καβγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής της Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό του άτυχου Αμερικανού, στη δίκη που συνεχίστηκε σήμερα, «ο Μπακάρι δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο». Ανέφερε ακόμα, όπως μεταδίδει το thebest.gr, ότι ο 22χρονος δεν είχε κατάγματα, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά. Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο χτυπήματα στο θύμα να έχουν προκληθεί από κλειδιά.

Στόχος το κεφάλι

«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι», είπε η ιατροδικαστής, τονίζοντας επιπλέον ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο».

Η Αγγελική Τσιόλα ξεκαθάρισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή και πως τα θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» εξήγησε η ιατροδικαστής συμπληρώνοντας πως μέχρι ενός σημείου θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Κατάθεση και δεύτερου ιατροδικαστή

Ενώπιoν του δικαστηρίου, σύμφωνα με το thebest.gr, κατέθεσε και δεύτερος ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος συμφώνησε ότι αιτία θανάτου είναι η αιμορραγία στο σημείο που εντοπίσθηκε, προσθέτοντας πως οι περισσότερες βλάβες συγκεντρώνονταν σε δύο σημεία, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις. Έκανε λόγο, επίσης, για πλήξη στο κεφάλι που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και την μοιραία εσωτερική αιμορραγία.

«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι» είπε και ο Γρηγόρης Λέων διευκρινίζοντας ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο» αλλά πως ο ίδιος δεν μπορούσε να πει αν είχαν σκοπό τον θάνατο».

Ο ρόλος του αλκοόλ

Και οι δύο ιατροδικαστές ρωτήθηκαν για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε το γεγονός ότι το θύμα είχε καταναλώσει υψηλή ποσότητα αλκοόλ.

Η Αγγελική Τσιόλα έκανε λόγο για «σάκο του μποξ» που δεχόταν τα χτυπήματα τονίζοντας ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς. «Η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.


σχετικα αρθρα