ΕΛΛΑΔΑ

Τον Νοέμβριο οι καταθέσεις των υπόπτων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2018, 08:06 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 14:28
Τον Νοέμβριο οι καταθέσεις των υπόπτων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Facebook Twitter Whatsapp

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον εισαγγελέα άρχισαν σήμερα να προσέρχονται τα πρόσωπα που κλήθηκαν για ανωμοτί εξηγήσεις για τη φονική πυρκαγιά με τους 99 νεκρούς στο Μάτι.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα προθεσμίες για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμαστούν και να την αντικρούσουν.

Ειδικότερα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της, ο δήμαρχος Ραφήνας για τις 2 Νοεμβρίου, ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου.

Ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζος δήλωσε: «Ειναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δηλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θεση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας.»

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πικερμιου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε:

«Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι επρεπε να κανουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσυνη, ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.»

Την Πυροσβεστική «καίει» η έρευνα

Την ίδια ώρα, σε απόλυτη επιβεβαίωση των καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες πυροσβεστικά οχήματα είχαν μετακινηθεί από την Ανατολική Αττική -  ακόμα και από τον Νέο Βουτζά – στο μέτωπο στης Κινέτας, καταλήγει, με βάση απολύτως διασταυρούμενες πληροφορίες της «Καθημερινής», η εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απελπιστική είναι η εικόνα που προκύπτει για την αντίδραση ων επιχειρησιακά υπευθύνων της Πυροσβεστικής, όσον αφορά την κινητοποίηση εναέριων μέσων.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί από το ελικόπτερο συντονισμού προειδοποίησαν τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό και νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο πως η φωτιά είναι επικίνδυνη, μόνο ένα ελικόπτερο πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο Μάτι.

Δόθηκε εντολή και σε δεύτερο, η οποία όμως ανακλήθηκε και το πλήρωμα διατάχθηκε να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στα διυλιστήρια Κινέτας – Αγίων Θεοδώρων, παρά το ότι η φωτιά εκεί είχε χαρακτηριστεί ελεγχόμενη.