Στενοί φίλοι και συνεργάτες θυμήθηκαν σήμερα τον Μιχάλη Κακογιάννη στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στον Ταύρο στις 9.30 το πρωί, με την συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατό του.

Παρούσα η μικρότερη αδελφή του σκηνοθέτη Γιαννούλλα Γουέικφιλντ Κακογιάννη, που ορίστηκε νέα πρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ την περασμένη εβδομάδα.

Συγκινητική και η παρουσία του διευθυντή φωτογραφίας του "Ζορμπά" Γουόλτερ Λάσαλι-που ζει στην Κρήτη- και ήρθε στην Αθήνα, προκειμένου να τιμήσει τον Μιχάλη Κακογιάννη, με τον οποίο συνεργάστηκε σε έξι ταινίες (η συνεργασία τους στον "Ζορμπά" του "χάρισε" ένα 'Οσκαρ Φωτογραφίας το 1965).

Ο ιερέας διάβασε ένα προσωπικό κείμενο για τον άνθρωπο Μιχάλη Κακογιάννη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του προς την πατρίδα.

Αμέσως μετά την τελετή οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στον χώρο του Ιδρύματος όπου και προσφέρθηκε ο καθιερωμένος καφές.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα, εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μιχάλη Κακογιάννη, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πειραιώς.