current views are: 6

16 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση13:21

Πήγε στα ΕΛΤΑ να παραλάβει δέμα με 3 κιλά κοκαΐνη – Συνελήφθη απ’ το ΣΔΟΕ

Το πακέτο προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Δημοσίευση 13:21’

Το πακέτο προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών–Όπλων του ΣΔΟΕ, οι βελγικές Τελωνειακές Αρχές και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ύποπτου ταχυδρομικού δέματος με την έγκριση της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών. Το δέμα προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε σε κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛ.ΤΑ. 34χρονος Έλληνας ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος, ως στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης άνω των τριών 3 κιλών. 

Μετά την παραλαβή του δέματος επενέβησαν υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


σχετικα αρθρα