current views are: 7

17 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση23:03

Στο λιμάνι της Σμύρνης έφτασε η… «Ευρώπη»

Συνεχίζεται η τουρκική άσκηση ναρκοπολέμου “Nusret 2018” με ελληνική συμμετοχή …μέσω ΝΑΤΟ!

Δημοσίευση 23:03’

Συνεχίζεται η τουρκική άσκηση ναρκοπολέμου “Nusret 2018” με ελληνική συμμετοχή …μέσω ΝΑΤΟ!

Στο λιμάνι της Σμύρνης έδεσε για λίγες ημέρες το ναρκοθηρευτικό σκάφος του Ελληνικού Στόλου Ν/ΘΗ «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ-62), που συμμετέχει με τα υπόλοιπα πλοία της ΝΑΤΟϊκής Μόνιμης Ναυτικής Αντιναρκικής Δυνάμεως (SNMCG-2), στην άσκηση ναρκοπολέμου που διοργανώνει το τουρκικό ναυτικό με την επωνυμία “Nusret 2018”!

Το ελληνικό σκάφος υποδέχθηκε στο λιμάνι της Σμύρνης η εκεί πρόξενος της Ελλάδος Αργυρώ Παπούλια, η οποία το επισκέφτηκε εθιμοτυπικώς και ακολούθως, σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook σημείωσε επί λέξει: «ΑΦΙΞΗ ΝΑΡΚΟΘΗΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ 62) ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στο λιμάνι του Alsancak της Σμύρνης τον Κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος του Ελληνικού Ναρκοθηρευτικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ 62) που συμμετέχει στην άσκηση “Νusret 2018” μαζί με τουρκικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και βουλγαρικά σκάφη. Με τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Γιώργο Καραγιάννη και τα μέλη του πληρώματος ο Νίκος και εγώ είχαμε μια ευχάριστη συνομιλία. Τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην άσκηση και καλή επιστροφή στην πατρίδα».

Η τουρκική άσκηση ναρκοπολέμου “Nusret 2018” είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, που έχει τη μορφή INVITEX, θα διαρκέσει το διάστημα από 15-25 Οκτωβρίου 2018, και σε αυτήν συμμετέχουν το τουρκικό ναυτικό, η SNMCG-2 του ΝΑΤΟ, καθώς και παρατηρητές από τις ΗΠΑ και άλλες 48 χώρες από όλο τον κόσμο! 

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση ως προελέχθη με το Ν/ΘΗ «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ-62) και την ομάδα των βατραχανθρώπων, που επιβαίνει σε αυτό, ως μέλος της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δυνάμεως ναρκοπολέμου. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και από τη στιγμή που οι περιοχές που έχουν δεσμεύσει μέχρι στιγμής οι Τούρκοι είναι στα δικά τους χωρικά ύδατα το ελληνικό σκάφος συμμετέχει με το «ΝΑΤΟικό καπέλο» του, χωρίς – ως προελέχθη – προβλήματα μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχουσα στην τουρκική άσκηση “Nusret 2018” SNMCG-2 του ΝΑΤΟ αποτελείται από τη γερμανική ναυαρχίδα της Δυνάμεως FGS “Rhein” (A-513), το τουρκικό TGC “Erdemli” (M-264), το ιταλικό “Termoli” (M-5555), το ισπανικό ESPS “Turia (M-34), το γαλλικό “Orion” (M-645) και φυσικά το προαναφερθέν ελληνικό Ν/ΘΗ «ΕΥΡΩΠΗ» (M-62).

Τέλος, συμμετέχει και η Τουρκία με εθνική συμμετοχή με άλλα 7 ναρκαλιευτικά/ναρκοθηρευτικά, 1 κορβέτα, 1 Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, 1 ελικόπτερο, 1 ομάδα βατραχανθρώπων, 2 σκάφη Ακτοφυλακής και των Αεροπορικών της Δυνάμεων, καθώς και 1 μεταφορικό C-130.

 


σχετικα αρθρα