current views are: 9

18 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση05:11

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

Επικαλείται τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Δημοσίευση 05:11’

Επικαλείται τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ημέρες μετράει, σύμφωνα τουλάχιστον με την συνήγορό του, ο Σάββας Ξηρός προκειμένου να βρεθεί εκτός των φυλακών. Και αυτό γιατί ο 55χρονος καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, κατέθεσε αίτηση για υφ όρων αποφυλάκιση επικαλούμενος προβλήματα υγείας που τον καθιστούν ανάπηρο σε ποσοστό 98%.

Ο Σάββας Ξηρός στηρίζει την αίτησή του στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα (τροποποιήθηκε επί Παρασκευόπουλου) ένα άρθρο, το οποίο είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το περασμένο καλοκαίρι και ο Αρ. Φλώρος της Energa προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής, κάτι που τελικά  κατάφερε για λίγες ημέρες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ήταν αμφιβόλου νομιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός, είναι κρατούμενος από το 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του στον Πειραιά αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρούσου, ο 55χρονος έχει αναπηρία 98%, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%. Ωστόσο, ο βαρυποινίτης  αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή.