current views are: 6

21 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση07:45

Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά – Βίντεο

Ομάδα δέκα ατόμων χτύπησε τα ξημερώματα με βαριοπούλες και μπογιές.

Δημοσίευση 07:45’

Ομάδα δέκα ατόμων χτύπησε τα ξημερώματα με βαριοπούλες και μπογιές.

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» βρίσκεται πίσω από την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στο κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία του Καναδά.

Ο «Ρουβίκωνας» με ανάρτηση του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αποκαλύπτει πως η επίθεση έγινε για τη στήριξη που παρέχει το Καναδικό κράτος στην εταιρία Eldorado Gold.

Το χρονικό

Καταδρομικού τύπου επίθεση πραγματοποίησε στις 6.10 τα ξημερώματα ομάδα δέκα ατόμων, με βαριοπούλες και μπογιές, εναντίον της πρεσβείας του Καναδά που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα άτομα προσέγγισαν την είσοδο της πρεσβείας στην οδό εθνικής αντιστάσεως χωρίς να γίνουν αντιληπτικά και ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές με βαριοπούλες ενώ πέταξαν και μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε μία προσαγωγή υπόπτου που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Να σημειώσουμε πως η πρεσβεία του Καναδά δεν φυλάσσεται από την Αστυνομία αλλά από σεκιούριτι.

Ο σεκιουριτάς είπε στους αστυνομικούς πως φοβήθηκε από την επίθεση γι’ αυτό δεν βγήκε έξω με αποτέλεσμα να μην ξέρει πόσα άτομα κρύβονται πίσω από το χτύπημα.

Καταδικάζει την επίθεση το ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση την επίθεση στην Πρεσβεία του Καναδά.

«Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».


σχετικα αρθρα