ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή φοιτητών και μαθητών στο γραφείο του Γαβρόγλου (βίντεο)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2018, 13:57 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2018, 15:23
Εισβολή φοιτητών και μαθητών στο γραφείο του Γαβρόγλου (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Διαμαρτύρονται για το νέο Λύκειο.

Στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εισέβαλαν φοιτητές και μαθητές, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας, απαιτώντας συνάντηση μαζί του, ώστε να θέσουν τα αιτήματά τους.

Οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν την πόρτα και έφτασαν στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός ψύχραιμος έμεινε στη θέση του και ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους. Όπως του επισήμαναν δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο γιατί διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. «Παιδιά δεν έχετε καταλάβει καλά το νόμο» απάντησε ο κ. Γαβρόγλου, με τους φοιτητές να αντιδρούν και να υποβάλλουν αρκετά ερωτήματα σε έντονο ύφος. 

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν:

– στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

– στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων

Μαθητές, αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν επίσης στο συλλαλητήριο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αποχώρησαν από το κτίριο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.