Μεγάλη ήταν η επιστροφή παραθεριστών από τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και του καλοκαιριού, καθώς επέστρεψαν μα τα πλοία της ακτοπλοίας 84.689 επιβάτες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Αυγούστου κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά 30 πλοία με 32.644 επιβάτες, στο λιμάνι της Ραφήνας ένδεκα πλοία με 5.926 επιβάτες και στο λιμάνι του Λαυρίου επτά πλοία με 3.153 επιβάτες.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά 26 πλοία με 29.948 επιβάτες, στο λιμάνι της Ραφήνας δεκαεννέα πλοία με 11.039 επιβάτες και στο λιμάνι του Λαυρίου επτά πλοία με 3.153 επιβάτες. Τις αντίστοιχες ημερομηνίες του 2010 είχαν επιστρέψει με τα πλοία της ακτοπλοίας στα αντίστοιχα λιμάνια της Αττικής 80.946 παραθεριστές.

Στο μεταξύ, ούτε κατά την επιστροφή του για το λιμάνι του Πειραιά, χθες, δεν προσέγγισε το «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ», εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 44 επιβάτες με προορισμό τον Πειραιά, εκ των οποίων οι 22 προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «HIGHSPEED 5» και οι υπόλοιποι 22 με το Ε/Γ-Ο/Γ «SPEEDRUNNER IΙΙ», ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση.

Ταυτόχρονα, ομαλά εξελίχθηκε και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα η επιστροφή των εκδρομέων το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. 

Σύμφωνα με την Τροχαία η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, δίχως ωστόσο  να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα.  Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας η διέλευση από τα διόδια των Αφιδνών γινόταν  χωρίς την καταβολή αντιτίμου μετά από κατάληψη από μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω".