Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 και τέταρτο τα ξημερώματα στο Πικέρμι, σε δασική έκταση. Δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο παραμένουν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα. Ταυτόχρονα, σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που από την Τετάρτη έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου. Η Κυριακή ήταν η πρώτη ημέρα που τα μέτωπα της φωτιάς ήταν σε ύφεση, με συνέπεια, από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, να επιτευχτεί ο έλεγχος και των τελευταίων μετώπων.

Στην περιοχή, όπου τις προηγούμενες ημέρες επεκτάθηκαν τα μέτωπα της φωτιάς, υπάρχουν και σήμερα καπνοί, ενώ πολλά οχήματα της πυροσβεστικής επιτηρούν και επεμβαίνουν με τη συνδρομή του ελικοπτέρου και δύο καναντέρ για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

Συγχρόνως, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης παραμένουν πέντε αεροσκάφη καναντέρ, σε περίπτωση που χρειασθεί να επέμβουν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, μια πρώτη απολογιστική εκτίμηση των υπηρεσιών αναφέρει πως η φωτιά κατέκαψε περίπου 35.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών, σε μια περίμετρο 70.000 στρεμμάτων.

Στα υπόλοιπα μέτωπα:


• Διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου.

• Σε ύφεση είναι τα μέτωπα στη Λευκίμη του Έβρου και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου.

• Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Σγουροκεφάλι, Ηρακλείου Κρήτης.