current views are: 9

24 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση19:20

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω ανεπάρκειας δωρεάν δωματίων στην εστία , αντιμετωπίζουν δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δημοσίευση 19:20’

Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω ανεπάρκειας δωρεάν δωματίων στην εστία , αντιμετωπίζουν δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω ανεπάρκειας δωρεάν δωματίων στην εστία , αντιμετωπίζουν δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Με το πρόβλημα της εστίασης των φοιτητών βρίσκεται αντιμέτωπο για μια ακόμα χρονιά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο μικρός αριθμός παρεχόμενων κτιρίων και δωματίων, οδήγησε τους φοιτητές στην κατάληψη της πρυτανείας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κατά την διάρκεια της κατάληψης , δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές και πανεπιστημιακούς, κάτι που επισήμανε με αρνητικό πρόσημο σε ανακοίνωσή της η Πρυτανική αρχή .

Η ανακοίνωση όπου είναι αναρτημένη στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων τονίζει ότι η φοιτητική μέριμνα διέπεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Βάσει αυτού, « δίνεται προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν ανάγκη το δικαίωμα πρόσβασης στις φοιτητικές εστίες.» Η πρυτανική αρχή δήλωσε ότι μέσα από τον διαρκή διάλογο με την φοιτητική κοινότητα στο επίπεδο της Συγκλήτου για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν σε βιοτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, η Πρυτανεία επαναφέρει το αίτημά της προς το Υπουργείο Παιδείας για την έκτακτη ανάγκη χρηματοδότησης της φοιτητικής μέριμνας και την έναρξη ανέγερσης νέας φοιτητικής εστίας, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Πηγή: epiruspost.gr, ert.gr


σχετικα αρθρα