ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ζακύνθου στο Newpost: Ήταν ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε ζήσει - Φοβόμαστε ισχυρό μετασεισμό

της Μαργαρίτας Αργυροπούλου - Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2018, 07:43 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 12:14
Δήμαρχος Ζακύνθου στο Newpost: Ήταν ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε ζήσει - Φοβόμαστε ισχυρό μετασεισμό
Facebook Twitter Whatsapp

«Το νησί έχει θωρακιστεί και είναι ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του» δήλωσε ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον τρόμο σκόρπισε στους κατοίκους ο ισχυρότατος σεισμός 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Ζάκυνθο τα ξημερώματα. Ωστόσο το νησί άντεξε και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο κάποιες ζημιές, το μέγεθος των οποίων θα εκτιμηθεί με το πρώτο φως της ημέρας από του μηχανικούς του δήμου.

 «Ήταν ότι πιο τρομακτικό έχουμε ζήσει. Υπήρξε πανικός και βγήκαμε όλοι στους δρόμους. Εγώ έτρεξα στο κέντρο επιχειρήσεων του δημαρχείου και αρχίσαμε τους ελέγχους. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς» υποστήριξε στο newpost.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς. «Πρώτη φορά ζήσαμε τέτοιο σεισμό. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και πολλοί πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους. Σιγά σιγά και αφού αποφύγαμε τα χειρότερα επανέρχεται η ηρεμία. Ωστόσο υπάρχει φόβος για ισχυρό μετασεισμό».

Τα σχολεία και όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά με εντολή του δημάρχου, ενώ ολος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα.

«Όλες οι υπηρεσίες είναι κλειστές εκτός από το τεχνικό επιμελητήριο. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα εγκλωβισμό, ή τραυματία. Το νησί έχει θωρακιστεί μετά τον σεισμό του 1953 και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του μπορούν να νιώθουν ασφαλείς. Έχουν σπάσει τζαμαρίες και κάποια παλιά κτίσματα έχουν ζημιές. Θα εκτιμηθούν από μηχανικούς του τεχνικού επιμελητηρίου. Το λιμάνι έχει ζημιά μόνο στον τραπεζοειδή, δεν δημιουργείται όμως πρόβλημα στις μεταφορές» πρόσθεσε ο κ. Κολοκοτσάς. «Είμαστε σε ετοιμότητα».