current views are: 9

26 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:29

Νέα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στη Ζάκυνθο

Αντικείμενα πέφτουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και σπάζουν.

Δημοσίευση 10:29’

Αντικείμενα πέφτουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και σπάζουν.

Κάμερες καταστημάτων κατέγραψαν τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη Ζάκυνθο και τρόμαξαν τους κατοίκους της.

Στα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα φαίνεται η μεγάλη διάρκεια του σεισμού και οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Οι εικόνες από σούπερ μάρκετ και περίπτερο δείχνουν ράφια να σείονται και να αδειάζουν, αντικείμενα να σκορπίζονται παντού, πόρτες ψυγειών ανοίγουν και πράγματα σπάζουν. 

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους. Πάνω από 35 μετασεισμούς είχε καταγράψει μέχρι τις 8.00 το πρωί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο μεγαλύτερος από τους μετασεισμούς είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ, ενώ από τους 35 συνολικά μετασεισμούς, οι 10 ήταν μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ.

 Δεν αποκλείουν ισχυρό μετασεισμό οι σεισμολόγοι

Το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού κοντά στα 6 Ρίχτερ αφήνουν ανοιχτό οι σεισμολόγοι. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, και ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο στα 5,1 Ρίχτερ.

Όπως είπε ο ίδιος, «περιμένουμε κι έναν μεγαλύτερο μετασεισμό» της τάξης των 6 Ρίχτερ τις επόμενες μέρες. «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν γίνει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα υπαρξουν πολλές δονήσεις στο νησί.

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ακόμη ότι μετά τον σεισμό ακολούθησε «τσουνάμι» 12 εκατοστών στον κόλπο της Κυπαρρισίας, ενώ αντίστοιχο κατέγραψαν και οι Ιταλοί.

Διαβάστε επίσης:
►Άντεξε η Ζάκυνθος τα 6,4 Ρίχτερ – Φόβοι για νέo ισχυρό μετασεισμό


σχετικα αρθρα