current views are: 13

30 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση16:56

Εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα για το θάνατο του Κατσίφα

Θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός

Δημοσίευση 16:56’

Θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναλαμβάνει πλέον να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς από το χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία Κων. Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Law&order.gr, η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κων. Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Νωρίτερα, οι αλβανικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα για εξέταση της σορού του από Έλληνα ιατροδικαστή. Αρχικά η Αλβανία αρνήθηκε να δώσει άδεια, επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγους, τελικά όμως το αίτημα εγκρίθηκε έπειτα από παρέμβαση από το ελληνικό προξενείο. 

Στο μεταξύ, σωρεία ερωτημάτων για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις διαρροές για τον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα  χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας θέτουν τα βορειοηπειρωτικά σωματεία που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το newpost.gr είχε θέσει τα δικά του ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, η οποία σε μια περίοδο έντονου διχασμού μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις και να ενθαρρύνει τη ρητορική μίσους.

Οι τελευταίες στιγμές του Κ.Κατσίφα στις Βουλιαράτες, πριν τελικά απομακρυνθεί από το χωριό και πέσει νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων, καταγράφηκαν σε ένα δραματικό βίντεο με ανταλλαγή πυροβολισμών, το οποίο τραβήχτηκε από το καφενείο του χωριού.

Ο Κατσίφας άνοιξε πυρ κατά των αλβανικών δυνάμεων φοβούμενος ότι θα του ζητούσαν να κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες που υψώθηκαν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Έπεσε τελικά νεκρός από πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον θώρακα λίγο έξω από τις Βουλιαράτες.

Διαβάστε επίσης: 

Ελληνικών συμφερόντων το ταξιδιωτικό γραφείο που έγινε στόχος μολότοφ 
Βουλιαράτες: Τι οδήγησε στο θάνατο του ομογενή Κ. Κατσίφα