current views are: 9

31 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση06:11

Έλληνας ιατροδικαστής για Κατσίφα: «Δεν υπάρχει εξ επαφής πυροβολισμός»

Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.

Δημοσίευση 06:11’

Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.

Μετ’ εμποδίων έγινε η εξέταση από τον Έλληνα ιατροδικαστή του πτώματος του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας. 

«Σίγουρα δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου θανάτου, Κώστας Γιοβανόπουλος, αφότου ο Έλληνας ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης είδε το πτώμα «μακροσκοπικά»,  και δεν του δόθηκε το δικαίωμα να το εξετάσει.. Άλλωστε αυτό δεν θα είχε και νόημα, από τη στιγμή που οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει τη σορό. 

Το τοπίο γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του Έλληνα ομογενούς παραμένει θολό, καθώς, όπως κατήγγειλε ο κ. Γιοβανόπουλος «η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα στο στήθος και στην πλάτη είχαν συρραφεί, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλα τα στοιχεία και τα υπολείμματα από τις σφαίρες». Επίσης το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει το πτώμα προκαλεί αρκετά ερωτήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος, η σορός φέρει δυο διαμπερή τραύματα που μπήκαν και βγήκαν στο στήθος κοντά στην καρδία και κανένα άλλο πλήγμα σημαντικό. Οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό μόλις για πέντε λεπτά «μακροσκοπικά», χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα.

«Ήταν όλα συμφωνημένα για να παραλάβουμε τη σορό από το νεκροτομείο, κληθήκαμε ξαφνικά ο πατέρας του θανόντος και εγώ, πίσω στο αστυνομικό μέγαρο για να μας ανακοινωθεί νέα απόφαση της εισαγγελέως των Τιράνων, και η οποία διατάσσει εκ νέου πραγματογνωμοσύνη δήθεν για να ικανοποιήσει κάποιο αίτημα της οικογένειας» τόνισε ο κ. Γιοβανόπουλος, για την αιφνίδια απόφαση της Αλβανίας να επιτραπεί σε Έλληνα ιατροδικαστή να δει το πτώμα. 

«Η τελευταία επιθυμία του θανόντος είναι, αν μπορεί να συνδράμει κάποιος, ήταν να υλοποιηθεί η σκέψη του για μια εκκλησία στο χωριό του. Είναι το μόνο που ήθελε αυτή η ελληνική ψυχή που χάθηκε» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Διαβάστε επίσης:
►Μόνο πέντε λεπτά επετράπη στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό του Κατσίφα

 


σχετικα αρθρα