Για παρακώλυση συγκοινωνίας κατηγορείται ο πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος»


Ελεύθεροι και με την υποχρέωση να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 20 Οκτωβρίου στο μονομελές πρωτοδικείο της Βέροιας, με την κατηγορία παρακώλυσης συγκοινωνίας, αφέθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ στην Κοζάνη «Σπάρτακος».

    Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο άντρες θεωρήθηκαν ως οι «κύριοι υπεύθυνοι» της σημερινής συμβολικής κινητοποίησης που έγινε στα διόδια Πολυμύλου από τους εργαζομένους της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εξυγίανση του ασφαλιστικού φορέα της επιχείρησης, έτσι ώστε οι χιλιάδες συμβεβλημένοι με το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ) να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    «Θέλαμε να κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας και το πετύχαμε», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος», Κώστας Βασιλειάδης, προσθέτοντας ότι «τα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη ήταν αναμενόμενα και δεν μας πτοούν». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τους 35.000 εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως με ενημερώσεις των πολιτών και «ενοχλώντας» όλους τους αρμόδιους που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο