current views are: 7

2 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:33

Τσελέντης: Ίσως δεν έχει γίνει ακόμα ο κύριος μετασεισμός στη Ζάκυνθο

Το νησί μετακινήθηκε πέντε εκατοστά, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δημοσίευση 07:33’
Τσελέντη

Το νησί μετακινήθηκε πέντε εκατοστά, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Μήνες θα κρατήσει η μετασεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο προειδοποίησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να μειωθούν οι σεισμοί, όχι όμως και το μέγεθός τους. 

Προσθέτει επίσης, ότι «είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

Επίσης διευκρίνισε ότι η πόλη της Ζακύνθου μετακινήθηκε 5 εκ. και όχι 3, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Αναλυτικά έγραψε στην ανάρτησή του:

“ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα”.


σχετικα αρθρα