current views are: 11

4 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:52

Ξέσπασε η μητέρα του Κ. Κατσίφα: Τον έφαγαν οι αλήτες – Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας (βίντεο)

Μνημόσυνο χωρίς κηδεία για τον Έλληνα ομογενή

Δημοσίευση 11:52’

Μνημόσυνο χωρίς κηδεία για τον Έλληνα ομογενή

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον πόνο και την οργή της η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, βγαίνοντας από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για το σκοτωμένο της παιδί χωρίς καν να έχει η κηδεία του, καθώς ως γνωστόν οι αλβανικές αρχές δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του στην οικογένεια. Ο νεκρός παραμένει άταφος από τις 28 Οκτωβρίου οπότε έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Το ξέσπασμα της μητέρας κατέγραψε η κάμερα του ANT1 όπου ακούγεται να λέει τα εξής: 

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. θα κάνω την καρδιά μου πέτρα, παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου, για το παλικάρι μου, που μου το έφαγαν. Μου το φαγαν οι αλήτες, οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας, παιδιά. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια, τα παίρνουν ένα ένα…Θα τα πω, Γιάννη μου…(σ.σ. ο σύζυγός της προσπαθύσε να την ηρεμήσει)…Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο». 

Να σημειώσουμε πως το πρωί στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, είχε πει πως ο θάνατος του ομογενούς είναι κρατική δολοφονία.

«Εμπλέκονται στη δολοφονία οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Τον κάλεσαν πέντε μέρες στο τμήμα στο Αργυρόκαστρο και του έδειξαν τα όπλα, ότι με αυτά θα σε δολοφονήσουμε. (Τον κάλεσαν) γιατί είχε αγοράσει σημαίες από την Ελλάδα και έκανε σημαιοστολισμό. Δεν μπορεί να αποτελεί ένα άτομο να αποτελεί απειλή για την Αλβανία. Ένα άτομο που όπως αποδεικνύεται δεν καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση. (….) Ενοχλούσε το γεγονός ότι είχε αυτές τις ευαισθησίες τις οποίες δυστυχώς έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα. Θα έλεγα ότι ο Κατσίφας ήταν η κραυγή αγωνίας της ελληνικής μειονότητας που κινδυνεύει. (…)Με τις προκλήσεις εναντίον του Κατσίφα τον οδήγησαν σε εκείνο το ύψωμα και τον σκότωσαν».

 «Θα μπορούσαν να τον περικυκλώσουν και να τον συλλάβουν», πρόσθεσε.
 

Στιγμιότυπο από το μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνα Κατσίφα (πηγή: Facebook / himara.gr)


σχετικα αρθρα