current views are: 1

6 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:48

Μυτιλήνη: Ταυτοποιήθηκαν 26 άτομα για την επίθεση σε πρόσφυγες – Τι αναφέρει η δικογραφία

Μεταξύ των ηθικών και φυσικών αυτουργών και μία 72χρονη

Δημοσίευση 09:48’

Μεταξύ των ηθικών και φυσικών αυτουργών και μία 72χρονη

 Δικογραφία με τις κατηγορίες της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και εμπρησμού, σχηματίστηκε μετά από πολύμηνη ερευνα από την ασφάλεια Μυτιλήνης κατά 26 ατόμων ηλικίας από 19 εως 72 ετών. 

Η δικογραφια αφορά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στις 22 Απριλίου κατά την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Τότε αφού είχε ολοκληρωθεί το άγημα περίπου 150 άτομα, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν με απειλητικές διαθέσεις αλλοδαπούς, που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς και τους απώθησαν με βία.

Στη συνέχεια, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα και καδρόνια στους αλλοδαπούς και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Τα επεισόδια διήρκεσαν έως τα ξημερώματα της 23ης Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία περιλαμβάνονται φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί καθώς υποκίνησαν τα επεισόδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μια γυναικα ηλικίας 72 ετών.

 


σχετικα αρθρα