current views are: 14

6 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:35

Σπείρα ανήλικων έκλεβε σχολεία και έκανε επιθέσεις σε Ν. Φιλαδέλφεια και Αγ. Ανάργυρους

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Μεσσηνία

Δημοσίευση 10:35’

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Μεσσηνία

Δέκα κλοπές από σχολικά συγκροτήματα , ληστείες και έναν εμπρησμό είχε διαπράξει ομάδα 7 ατόμων, μεταξύ των οποίων 6 ανήλικοι από την Νέα Φιλαδέλφεια και τους Αγίους Αναργύρους.

Τα μέλη της σπείρας, 4 Έλληνες και 3 Αλβανοί, συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις αστυνομικών της ασφάλειας σε Αττική και Μεσσηνία.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας, είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι, όταν και είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και των Αγίων Αναργύρων, που εισέβαλαν σε σχολικές αίθουσες και στα γραφεία των καθηγητών και αφαιρούσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Μάλιστα για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα από στελέχη της ασφάλειας.

Τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τις εισόδους των σχολικών κτιρίων και αφαιρούσαν από αίθουσες και γραφεία καθηγητών και δασκάλων διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές , όπως ηχεία, οθόνες, προτζέκτορες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ ενώ προέκυψε ότι διέπρατταν και κλοπές μοτοσυκλετών.

Επίσης δεν δίσταζαν να ληστεύουν άλλους ανήλικους και ηλικιωμένα άτομα.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος κινητών τηλεφώνων

• Πλήθος ηχείων και ηχοσυστημάτων

• Διαρρηκτικά εργαλεία

• Τρία μαχαίρια

• Κουκούλες και γάντια

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δέκα περιπτώσεις κλοπών από σχολικά συγκροτήματα, επτά ληστείες, δύο κλοπές μοτοσυκλετών και μία κλοπή από κατάστημα ενώ εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση εμπρησμού εγκαταλειμμένης οικίας.

Δικογραφία με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σχηματίστηκε και κατά των γονέων του.


σχετικα αρθρα