Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας θα ανεγερθεί στις Δαφνές Ηρακλείου και σήμερα υπεγράφη από τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον ανάδοχο η σύμβαση κατασκευής του έργου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.790.000,00 ευρώ και καλύπτεται από το "Περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013" και το ελληνικό δημόσιο.

Η αποπεράτωση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 540 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Ο νέος σταθμός θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου Ηρακλείου εντός του οικισμού Δαφνών και συνολικής έκτασης 3.252,91 τ.μ.

Η ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, συνολικής επιφάνειας 250,83 τ.μ. στο ισόγειο, 250,83 τ.μ. στο υπόγειο και 22,32 τ.μ σε ημιυπαίθριους χώρους θα εξυπηρετεί περίπου 30 παιδιά (βρέφη, νήπια και νήπια με αναπηρία).

Προβλέπονται τρεις αίθουσες απασχόλησης οι οποίες συνοδεύονται από τους υπόλοιπους αναγκαίους χώρους για τη λειτουργία τους, ενώ έχει προβλεφθεί η Βιοκλιματική ένταξη του Σταθμού στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης και την κατασκευή του έργου, και τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι και παραμένει η εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών, για την πλήρη κάλυψη σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των αναγκών όλων των δημοτών.