Οι σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα δυτικά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα ωστόσο πρόκειται να σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:
  
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της κεντρικής στερεάς και της Πελοποννήσου είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι.
Άνεμοι: αρχικά βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και αργότερα στα δυτικά νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.