current views are: 6

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:57

Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ – 1,6 εκατ. «φέσι» στην εφορία

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε μέσω καταστήματος πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης

Δημοσίευση 13:57’

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε μέσω καταστήματος πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης

Κύκλωμα που είχε όλα τα βασικά προσδιοριστικά χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης και δρούσαν προς την κατεύθυνση απόκτησης παράνομου οικονομικού οφέλους μέσω της αποφυγής καταβολής φόρων και άλλων υποχρεώσεων εντόπισε από τους ελέγχους του το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη ομάδα εκμεταλλεύονταν εμπορικά καταστήματα που βρίσκονταν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, κυρίως της Αττικής και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη και αλλού, έχοντας όμως ιδρύσει ατομικές επιχειρήσεις επ΄ονόματι ατόμων που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πέντε εκ των ανωτέρω προσώπων κατέχουν ηγετική θέση στην οργάνωση, ενώ οι λοιποί εμπλεκόμενοι κατέχουν απόλυτα διακριτούς ρόλους προς διευκόλυνση της δράσης της οργάνωσης, όπως μεταφορά των εισπράξεων των καταστημάτων προς το κοινό ταμείο της οργάνωσης, πρόσληψη υπαλλήλων κ.λ.π.

Πώς δρούσαν

Η εγκληματική οργάνωση, μόλις δημιουργείτο αρνητικό φορολογικό προφίλ (οφειλές μεγάλου ύψους) για ένα παρένθετο πρόσωπο, επέλεγε τον επόμενο «άφθαρτο» κρίκο της αλυσίδας, ο οποίος «δραστηριοποιείτο» ως διάδοχη κατάσταση, συνήθως στα ίδια καταστήματα και χρησιμοποιώντας το προσωπικό του προηγούμενου «επιχειρηματία».

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι σε ένα από τα καταστήματα εκδίδονταν φορολογικά στοιχεία από Φ.Τ.Μ., με τα στοιχεία της προηγούμενης «ιδιοκτήτριας». Οι συνολικές φορολογικές οφειλές των ανωτέρω προσώπων, που έχουν βεβαιωθεί με βάση τις δηλώσεις τους, υπερβαίνουν το ποσό του 1.600.000 ευρώ.

Περισσότερα στο lawandorder.gr


σχετικα αρθρα