current views are: 4

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:16

Πορεία διαμαρτυρίας στους Βουλιαράτες – Το ζήτησε η οικογένεια Κατσίφα (Φώτο)

Τι ακολούθησε της κηδείας του Βορειοηπειρώτη.

Δημοσίευση 16:16’

Τι ακολούθησε της κηδείας του Βορειοηπειρώτη.

Μέσα σε κλίμα οδύνης οι Βορειοηπειρώτες είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου, όπως σας ενημέρωσε με αποκλειστικά βίντεο το Newpost κατέκλυσε την οικεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Δερόπολης, όπου συνέρρευσαν πούλμαν από όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που η είσοδός τους απαγορεύτηκε στα σύνορα, από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες οδηγήθηκαν στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Η κηδεία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Ο κόσμος συνόδευσε με πομπή το φέρετρο του Κατσίφα μέχρι την εκκλησία, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία και από εκεί στο νεκροταφείο του χωριού. Το πλήθος έψαλε τον εθνικό ύμνο και φώναξε «Αθάνατος».

Όταν η γη της Βορείου Ηπείρου υποδέχτηκε το σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο των Βουλιαράτων, αυτόν που διασταυρώνεται με την Εθνική οδό προς Κακαβιά. Ήταν μία συμβολική κίνηση, την οποία ζήτησε η οικογένεια Κατσία, σαν μία ειρηνική διαμαρτυρία για τον θάνατο του παιδιού τους.

Ακολουθήστε τον συγγραφέα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook

LinkedIn


σχετικα αρθρα