current views are: 9

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:13

Αποζημίωση 300.000 ευρώ διεκδικεί η Ράικου από τους εισαγγελείς Διαφθοράς

Με την αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η πρώην εισαγγελέας από κοινού με το σύζυγό της για την υπόθεση Novartis

Δημοσίευση 17:13’

Με την αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η πρώην εισαγγελέας από κοινού με το σύζυγό της για την υπόθεση Novartis

Τον ερχόμενο Μάρτιο έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο γιατρός σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης σε βάρος της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων της εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Με την αγωγή τους, σύμφωνα με το Law&Order, η κ. Ράικου και ο σύζυγός της αξιώνουν συνολική αποζημίωση από τους τρεις συναδέλφους τους ύψους 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η κ. Ράικου και ο σύζυγός της στρέφονται κατά των τριών εισαγγελέων αποδίδοντας τους παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγωγή γίνεται εκτενής αναφορά στα δημοσιεύματα περί «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της κ. Ράικου στην υπόθεση Novartis. Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον σύζυγό της να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με την ίδια.

Η αγωγή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, η οποία ερευνούσε μάλιστα και εκείνη την υπόθεση της Novartis πριν υποβάλλει την παραίτησή της, θα εκδικασθεί από Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος).

Το Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικείας συγκροτείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ή του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρό του, από έναν σύμβουλο Επικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς και του συζύγου της στο δικαστήριο θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.


σχετικα αρθρα