ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναρχίζουν το Σάββατο τα απευθείας δρομολόγια του Μετρό μέχρι το αεροδρόμιο

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2018, 17:55 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2018, 18:17
Ξαναρχίζουν το Σάββατο τα απευθείας δρομολόγια του Μετρό μέχρι το αεροδρόμιο
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τη μετεπιβίβαση

Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Mετρό μέχρι το αεροδρόμιο (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο-Αγία Μαρίνα), έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών. Έτσι, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Υπενθυμίζεται ότι τα απευθείας δρομολόγια μέχρι το αεροδρόμιο είχαν σταματήσει από τα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου να εξοικονομούνται συρμοί για άλλα δρομολόγια. Η αλλαγή όμως προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της ανάγκης μετεπιβίβασης.

Από το Σάββατο, τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ». Παρά ταύτα, αναφέρει η διοίκησή της, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

«Η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών», προσθέτει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ