Υπό κατάληψη τελεί, από το πρωί, το Πολυτεχνείο Κρήτης, ύστερα από απόφαση που πήρε η γενική συνέλευση των φοιτητών του ιδρύματος, ενάντια στον νέο νόμο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την ερχομένη Τρίτη και γίνεται ως αντίδραση στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε πρόσφατα..

Μετά την απόφαση των φοιτητών, είναι για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε εκκρεμότητα η εξεταστική του Σεπτεμβρίου ωστόσο υπάρχει ήδη απόφαση της Συγκλήτου όσα μαθήματα εξεταστικής χαθούν από κινητοποιήσεις φοιτητών ή καθηγητών, θα μεταφερθούν αυτούσια στο τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοίνωσε την Παρασκευή, την απόφασή της να κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση επικαλούμενη την αντισυνταγματικότα του νέου νόμου.

Υπο αναβολή μιας εβδομάδας βρίσκεται και η εξεταστική περίοδος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ καταλήψεις έχουν ανακοινωθεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αναμένονται εντός της ημέρας και άλλες αποφάσεις συνελεύσεων για κατάληψη σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.