Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή κόμβου εισόδου στον αερολιμένα Καλαμάτας», με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Παράλληλα, το ΠΕΣΥ με παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Σωτηρόπουλου συζήτησε την ανάπτυξη πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, ο οποίος τόνισε ότι, «οι φορείς του τουρισμού στην Αργολίδα θεωρούν πως η μόνη σωτηρία για τον τουρισμό της περιοχής, είναι η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη».

Για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι, «η υπόθεση μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό είναι δέσμευση του κυρίου πρωθυπουργού» και πρόσθεσε, «επιπλέον, υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και προβλεπόμενη δράση μέσα στον περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε το 2003, μετά από δική μου παρέμβαση. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Έχω έρθει σε επαφή με τον υπουργό Άμυνας κύριο Μπεγλίτη, στείλαμε το σχετικό έγγραφο και είναι σίγουρο ότι ο κ. Μπεγλίτης θα σταθεί θετικά σε αυτό το αίτημα». Ο κ. Τατούλης δεν έκρυψε την δυσφορία του για τη στάση ορισμένων βουλευτών της Περιφέρειας, οι οποίοι όπως είπε αντί να στέκονται αρωγοί στις πρωτοβουλίες της περιφέρειας και του ΠΕΣΥ, δημιουργούν προσκόμματα και τους κάλεσε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρος Μπούκλης μιλώντας στο ΠΕΣΥ, είπε ότι, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators) για πτήσεις χαμηλού κόστους.

Μάλιστα, ο κ. Μπούκλης ανέφερε ότι μεταφορικός κολοσσός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη δρομολογίων από το αεροδρόμιο Τρίπολης προς τα ελληνικά νησιά και το εξωτερικό, συμπληρώνοντας ότι πολύ σύντομα θα φτάσει ολοκληρωμένη πρόταση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου από συγκεκριμένο μεταφορικό κολοσσό.