current views are: 15

13 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:06

Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου: Το «προφίλ» του αντιεισαγγελέα – Ποιες υποθέσεις έχει χειριστεί

Είχε αναλάβει να ερευνήσει σημαντικές υποθέσεις.

Δημοσίευση 07:06’

Είχε αναλάβει να ερευνήσει σημαντικές υποθέσεις.

Με θητεία στον εισαγγελικό κλάδο τριάντα και πλέον ετών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, αυτή τη φορά όχι για υπόθεση την οποία έχει χειριστεί αλλά γιατί σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στο Βύρωνα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό και το όνομά του απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του Τύπου από τη δεκαετία του 90, όταν είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε αποκτήσει την περιβόητη βίλα στην Εκάλη.

Αργότερα, ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά κατέληξε στο αρχείο.

Το όνομα του κ. Ντογιάκου είχε βρεθεί και πιο πρόσφατα όμως στην κορυφή της επικαιρότητας λόγω της έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός αποφάσιζε για το αν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα έπρεπε να προφυλακιστούν ή όχι.

Το διάστημα των ανακρίσεων, ωστόσο, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ντογιάκος, που είχε εκλεγεί επί δυο θητείες προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, βρέθηκε στο στόχαστρο με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να του αποδίδουν πολιτικές σκοπιμότητες και να τον χαρακτηρίζουν ως «υποχείριο του Σαμαρά».

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr

Διαβάστε επίσης:
►Βόμβα στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισ. Ντογιάκου στον Βύρωνα: «Την είδα με τα μάτια μου μέσα σε κατσαρόλα»


σχετικα αρθρα