Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Μαλίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, που επισκέφθηκε το έργο συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα προχωρήσει η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της "Κρήτη ΑΕ", το οποίο θα είναι τεχνοκρατικό κα τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν' αναρτηθούν στο opengov.gr οι προκηρύξεις για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο υπουργός επισκέφθηκε, επίσης, και το υπό κατασκευή φράγμα του Αποσελέμη για το οποίο όπως είχε αναφέρει στη χθεσινή περιφερειακή διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα έχουν προκύψει από την έλλειψη υπευθυνότητας του εργολάβου και όχι από την έλλειψη χρηματοδότησης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με τις τελευταίες συμβάσεις, με στόχο το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Για το Διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι θα συμμετέχει η κυβέρνηση κατά 50% για να ολοκληρωθεί το έργο και ανέφερε πως μέχρι το τέλος του 2011 θα γίνουν δημοπρατήσεις έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.