current views are: 8

18 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:30

Κυριακή με κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Πού θα χιονίσει

Δημοσίευση 05:30’

Πού θα χιονίσει

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις, με τη θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας να κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 – 1.200 μέτρα στα βόρεια και 1.500 – 1.000 μέτρα στα κεντρικά). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά

Αναλυτική πρόγνωση:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα