Στις 2 Οκτωβρίου ανοίγουν και πάλι οι κάλπες στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων


Στις 2 Οκτωβρίου θα ανοίξουν και πάλι οι κάλπες στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για να εκλέξουν τη νέα Δημοτική τους Αρχή. Σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές, αυτές θα γίνουν την αμέσως επόμενη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε εφαρμογή απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε μετά από ένσταση της υποψήφιας δημάρχου, Σταυρούλας Καραβασίλη. Η κ. Καραβασίλη, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, στρεφόταν κατά του νυν δημάρχου, Μαρίνου Γαρνέλη, επειδή στην Τοπική Κοινότητα Μελισσουργών το ψηφοδέλτιό του υπολειπόταν σε μία γυναίκα. Αρχικά το Εφετείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει κατά πλειοψηφία, απόφαση υπέρ του Δημάρχου, κάτι που ανατράπηκε εντελώς στο ΣτΕ με ψήφους 7-0 υπέρ της ενιστάμενης.

Στις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Θα συμμετέχουν όλοι οι νομίμως ανακηρυχθέντες συνδυασμοί στις προηγούμενες εκλογές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο