current views are: 8

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:58

Αποκλειστικό: 54 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα μέσα σε δύο χρόνια

Από τους 54 αστυνομικούς και Ειδικούς φρουρούς, οι 50 βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία και εξ αυτών 33 υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι 17 στην περιφέρεια.

Δημοσίευση 09:58’

Από τους 54 αστυνομικούς και Ειδικούς φρουρούς, οι 50 βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία και εξ αυτών 33 υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι 17 στην περιφέρεια.

Σε γάγγραινα για την ελληνική αστυνομία έχουν εξελιχθεί οι περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών σε ποινικές υποθέσεις, κάτι  που ως αποτέλεσμα έχει η δράση τους, να αμαυρώνει την εικόνα του σώματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως και σήμερα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 54 αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί, για αποδιδόμενα σε αυτούς ποινικά αδικήματα, που αποτελούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Ειδικότερα, το 2017 συνολικά 36 αστυνομικοί βγήκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το τρέχον έτος, μέχρι αυτή την στιγμή ο αριθμός τους φτάνει του 18. 

Στις 18 Οκτώβριου ένας αστυνομικός, οδηγός υψηλόβαθμου αξιωματικού στη ΓΑΔΑ, εντοπίζεται σε διαμέρισμα της οδού Γέμελου, δεμένος, άγρια χτυπημένος ενώ του είχαν κόψει και ένα μέρος από το αυτί του. Δράστες επτά Πακιστανοι που όπως προέκυψε, μαζί με τρία ακόμη άτομα είχε ληστέψει αφαιρώντας τους χρήματα και λαθραία τσιγάρα.

Ο αστυνομικός, μαζί με τους συνεργούς του, είχε ξυλοκοπήσει τους μετανάστες, αλλά κατά την διαφυγής του, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον ξυλοκοπήσουν ανελέητα. Όπως πρόεκυψε, ο 34χρονος αστυνομικός ήταν μέλος σπείρας που τον τελευταίο 1,5χρονο είχε ληστέψει τουλάχιστον 7 αλλοδαπούς, τους οποίους μάλιστα και ξυλοκοπούσαν σε Νίκαια  και Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Μια άλλη περίπτωση που απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη και εμπλέκονται αστυνομικοί, ήταν το κύκλωμα που βοηθούσε έναντι αδρής αμοιβής να εισέρχονται στην χώρα μέσω περασμάτων από τον ποταμό Έβρο, εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες. Oι δυο συνοριοφύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έκαναν είτε τα στραβά μάτια στους μετανάστες που έμπαιναν στην χώρα, είτε κινούνταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τα σημεία που επρόκειτο να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες. Για κάθε έναν  από τους μετανάστες που έμπαινε παράνομα στη χώρα, οι αστυνομικοί ελάμβαναν το ποσό των 200 ευρώ. Οι δυο αστυνομικοί μετά την απολογία του, κρίθηκαν προφυλακιστεοι. 

Από τους  54 αστυνομικούς και Ειδικούς φρουρούς, οι 50 βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία και εξ αυτών 33 υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι 17 στην περιφέρεια. Επισημαίνεται δε, πως τέσσερις αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,  έχουν διαγραφεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν είχαν τεθει σε διαθεσιμότητα,  οι τρεις από αυτούς  υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Αττικής και ένας σε υπηρεσία της περιφέρειας. 

Όπως δηλώνει στο Newpost, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Ντούμας, «οι αυτόματες διαθεσιμότητες προκύπτουν πάντα όταν αστυνομικοί, εμπλέκονται σε εγκληματικές  οργανώσεις η σε παράνομες πράξεις η δραστηριότητες». Ο κ. Ντούμας, προσθέτει πως, «το 99% των διαθεσιμοτήτων, που είναι διοικητικό μέτρο, προέρχεται από συμμετοχή αστυνομικών σε έγκλημα».


σχετικα αρθρα