current views are: 10

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:01

Εισβολή μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Διαμαρτύρονται για τα εργατικά δυστυχήματα

Δημοσίευση 08:01’

Διαμαρτύρονται για τα εργατικά δυστυχήματα

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας, καθώς περίπου 30 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ  εισέβαλαν στο κτίριο.

Οι συνδικαλιστές κατευθύνθηκαν προς το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, καθώς απαιτούν συνάντησή μαζί της. Τελικά, συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ ακολούθησε διάλογος σε έντονο ύφος με τους συνδικαλιστές να του ζητούν να διώξει τα ΜΑΤ. 

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για τα εργατικά δυστυχήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ σήμερα είναι κλειστά τα αμαξοστάσια των δήμων, μετά από απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, αυτό γίνεται «ως ένδειξη πένθους, αγανάκτησης, έντονης διαμαρτυρίας, αλλά και προειδοποίησης όλων των υπεύθυνων ότι το παραμύθι της δήθεν προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, έλαβε τέλος.Κυβέρνηση και Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα. Ο «δολοφόνοι» πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μπουν στη φυλακή», υπογραμμίζει. «Όχι άλλο αίμα από εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όχι στα μεροκάματα του τρόμου, του πόνου, της ανασφάλειας και του φόβου».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σε δυστύχημα με απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ κοντά στη χωματερή της Φυλής, έχασε τη ζωή του ο 53χρονος οδηγός του, ενώ στις 9/11 αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε εργαζόμενο στην καθαριότητα του Δήμου Ασπροπύργου. Μάλιστα το εν λόγω θύμα ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. 

Διαβάστε επίσης:
Τροχαίο με απορριμματοφόρο στα Λιόσια – Νεκρός ο 53χρονος οδηγός


σχετικα αρθρα