current views are: 10

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:13

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Θ. Αντετοκούνμπο

Το όλο θέμα προέκυψε όταν ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, Τάκης Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, χαρακτήρισε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο»

Δημοσίευση 17:13’

Το όλο θέμα προέκυψε όταν ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, Τάκης Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, χαρακτήρισε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την λεκτική ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Θανάσης Αντετοκούνμπο, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αντικείμενο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, είναι να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Το όλο θέμα προέκυψε όταν ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, Τάκης Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, χαρακτήρισε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο». Ανέφερε στην εκπομπή του ο παρουσιαστής: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντετοκούνμπο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Η επίθεση που δέχθηκε ο Θ. Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά έγινε μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το lawandorder η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έπειτα από αναφορά του Γενικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Ανακοίνωση στήριξης προς τον Θ. Αντετοκούνμπο έχει εκδώσει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Με την ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εκφράζει τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον ρατσισμό «αρρώστια που «ταλαιπωρεί» μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας». 

Πηγή: lawandorder.gr


σχετικα αρθρα