Επί τρία χρόνια, από το 2009, δρούσαν στη Νεάπολη, ανενόχλητοι, δύο νέοι άνδρες 30 και 33 ετών, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, κλέβοντας τεράστιες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από αυτοκίνητα και δεξαμενές σπιτιών.

Οι νεαροί, που συνελήφθησαν στη Νεάπολη χρησιμοποιούσαν λάστιχα, με τα οποία αποσπούσαν τα υγρά καύσιμα.

Κάπως έτσι, με δοχεία, φορτηγάκι, και ένα λάστιχο 6 μ. πιάστηκαν επ'αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν αφαιρέσει 7 μπιτόνια με πετρέλαιο κίνησης, συνολικής ποσότητας 130 λίτρων από 2 Μηχανήματα Έργων που βρίσκονταν σταθμευμένα σε εργοτάξιο κατασκευής έργων οδοποιίας σε περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Οι νεαροί έχουν ήδη παραδεχτεί την κλοπή περίπου 12 τόνων πετρελαίου, μόνο όμως από μηχανήματα έργων (στα μηχανήματα έργων είναι ευκολότερη η αναρρόφηση καυσίμων), ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση των υποθέσεων κλοπής πετρελαίου από σπίτια.

Παράλληλα εξετάζεται αν υπάρχει κάποιος πρατηριούχος συνεργός ή ιδιώτες που αγόραζαν τα καύσιμα. Υπολογίζεται, πάντως, ότι οι δύο δράστες έχουν αποκομίσει όφελος τουλάχιστον 80.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαφωνίας Εισαγγελέα κι Ανακριτή.

Πηγή: Cretalive