current views are: 11

22 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:16

Στον Άρειο Πάγο η καθαρίστρια που καταδικάστηκε για πλαστό πτυχίο Δημοτικού

Από τον δικηγόρο της κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας

Δημοσίευση 08:16’

Από τον δικηγόρο της κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας

Στον Άρειο Πάγο, αναμένεται να φτάσει η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο που καταδικάστηκε γιατί εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» της Λάρισας, από τον δικηγόρο της κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση.

Εντονες αντιδράσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του σημειώνει πως η καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67% και «η κάθε μέρα φυλάκισης σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».

Η περιπέτεια της 53χρονης γυναίκας έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στον Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο πλευρό της καθαρίστριας στέκονται, μεταξύ άλλων, και οι συνάδελφοί της, οι οποίοι ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της από τις φυλακές Θήβας.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών νομού Μαγνησίας χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση του δικαστηρίου και υπογραμμίζει ότι η γυναίκα δεν έκλεψε το δημόσιο αλλά προσέφερε εργασία και πληρωνόταν για αυτή.

Την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας ζητεί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας σύμφωνα με το e-thessalia.gr. Ο Σύλλογος σχολιάζει ότι είναι άδικο η 53χρονη να καταδικάζεται σαν «κοινός εγκληματίας» μια γυναίκα που το μόνο της «έγκλημα» είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της.

Το αδίκημα αφορούσε τη χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού που της έδινε τότε τη δυνατότητα να μπορέσει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού σε σχολείο.