Οι γυναίκες οφείλουν να κάνουν κάποιες αλλαγές στις συνήθειές τους όταν προγραμματίζουν να αποκτήσουν ένα νέο μέλος. Το βασικό και αυτονόητο είναι πως θα πρέπει να κάνετε σεξ, βεβαίως, εκτός και αν περιμένετε να σας φέρει το νέο μέλος της οικογένειάς σας ο πελαργός. Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες οι οποίες στις γυναίκες με σταθερό κύκλο είναι 14 μέρες πριν την επόμενη περίοδο και κάντε σεξ κάθε μα κάθε μέρα αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας. Πέρα από αυτό, όμως, πρέπει να κάνετε και κάποιες ακόμα αλλαγές.

Προσέξτε το βάρος σας
Το σωστό βάρος βοηθά στη σύλληψη και κάνει την εγκυμοσύνη πιο βολική, επίσης. Ίσως να πρέπει να φροντίσετε να απαλλαχθείτε από τα περιττά κιλά -αν έχετε- με μια δίαιτα που θα πρέπει να προσέξετε να είναι πολύ υγιεινή και όχι εξαντλητική. Αν, επίσης, τα κιλά σας είναι λιγότερα από το φυσιολογικό θα πρέπει να φροντίσετε να αυξήσετε το βάρος σας γιατί ένας εξασθενημένος οργανισμός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, πρόωρης γέννας και είναι υπαίτιο για το να μην πάρει το έμβρυο το απαραίτητο βάρος. Επηρεάζει, επίσης, την βρεφική ηλικία και αυξάνει τον κίνδυνο να αποκτήσει το μωρό αναπνευστικά προβλήματα.

Σταματήστε ή μειώστε στο ελάχιστο το αλκοόλ
Οι γνώμες των ειδικών διχάζονται ως προς την κατανάλωση αλκοόλ. Άλλοι υποστηρίζουν πως πρέπει οι γυναίκες να μην πίνουν καθόλου και άλλοι πως λίγο αλκοόλ δεν βλάπτει. Όλοι, όμως, συμφωνούν πως η κατανάλωση πρέπει να περιορίζεται σε ένα με δύο ποτά την εβδομάδα το πολύ, όπως και να έχει.

Προσέξτε τη διατροφή σας
Ανεξαρτήτως με τα κιλά που πρέπει να πάρετε ή να χάσετε, ακόμα και αν το βάρος σας είναι ιδανικό την περίοδο που επιδιώκετε να συλλάβετε, πρέπει να φροντίσετε να παίρνετε αρκετή βιταμίνη Β.Πηγή: queen.gr