current views are: 22

2 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:07

Χρυσές λίρες σε κρύπτες, χρυσά ποτήρια και απολυτή χλιδή για τον Ριχάρδο

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια του ενεχυροδανειστή

Δημοσίευση 07:07’

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια του ενεχυροδανειστή

Mπροστά σε έναν ανεκτίμητο πλούτο βρέθηκαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας, που συμμετείχαν στις έρευνες στα σπίτια του Ριχάρδου στην οδό Σολωμού, στην οδό Στουρνάρη, στην Κερατέα όπου διατηρούσε το παλάτι του, αλλά και στο κεντρικό κατάστημα των επιχειρήσεών του στην οδό Πατησίων. 

Σε σπίτι που διατηρεί στην οδό Σολωμού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων, μια χρυσή ταυτότητα που ανέγραφε το όνομα «Δημήτρης», ένα χρυσό κομπολόι και 6.050 ευρώ μετρητά.

Στο σπίτι του στην Κερατέα στην οδό Αμαρυλλίδος, βρέθηκαν χρυσά ποτήρια, για να πίνει τις αγαπημένες του σαμπάνιες Moet, ένα χρυσό rolex, ένα χρυσό μενταγιόν, χρυσά μανικετόκουμπα και εκατοντάδες χρυσές αλυσίδες, χρυσά δακτυλίδια, αντικείμενα διαφόρων σχημάτων από χρυσό αλλά και χρυσούς σταυρούς. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς που μπήκαν στην πολυτελή έπαυλη, πως ο Ριχάρδος είχε ακόμη και ένα πλακάκι από χρυσό σε χώρο του σπιτιού!

Οι κρύπτες και τα έτοιμα για παράδοση πακέτα με χρυσό

Την μεγαλύτερη έκπληξη όμως την…δοκίμασαν οι αστυνομικοί που ερευνήσαν το κεντρικό κατάστημα του Ριχάρδου στην οδό Πατησίων 32 στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα σε χρηματοκιβώτιο που είχε στην κεντρική σάλα της επιχείρησης είχε περισσότερα από 200 κιλά χρυσού σε πλάκες, έτοιμες προς παράδοση, με τα ονοματεπώνυμα των παραληπτών στην Τουρκία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Επίσης, είχε δυο επιταγές των 500.000 ευρώ η κάθε μία.

Σε άλλο χρηματοκιβώτιο στον ίδιο χώρο, υπήρχαν 83.480 ευρώ σε μετρητά και δυο εκκλησιαστικές εικόνες εμφανούς παλαιότητας. Στο γραφείο του εντοπίστηκαν χρυσά δακτυλίδια, μενταγίον και καδένες. Ο Ριχάρδος είχε διαμορφώσει ειδική κρύπτη στο τελευταίο σκαλοπάτι που οδηγούσε στον υπόγειο χώρο της εταιρίας, μέσα στην οποία βρέθηκαν σε ένα μαύρο μεταλλικό βαλιτσάκι, 323 χρυσές λίρες. Ακριβώς δίπλα, υπήρχε ένα παρόμοιο βαλιτσάκι, χρώματος μπλε, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, δεκάδες σακουλάκια με δαχτυλίδια, πολύτιμα πετράδια, δακτυλίδια με διαμάντια και  κοσμήματα BYLGARI.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα Mercedes που διατηρούσε ο Ριχάρδος, μέσα στο οποίο όμως δεν εντοπίστηκε κάτι. Ο Ριχάρδος υποστήριξε πως ο αμύθητος πλούτος που εμπεριέχετο μέσα στις δυο βαλίτσες που έκρυβε  στην ειδική κρύπτη, ήταν αντικείμενα τα οποία είχε αγοράσει και ήταν μέρος της προσωπικής του περιουσίας. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα, είναι μια σφραγίδα η οποία ανέγραφε «Ricardo International Compro Oro/Emperios Moreria 8 ,14008, Cordoba Espana». Όπως εκτιμουν οι αστυνομικοι, σε εκείνη την τοποθεσία θα δραστηριοποιούνταν τα ενεχυροδανειστήρια του Ριχάρδου στην Ισπανία, όταν θα ξεκινούσε να λειτουργεί.

Από τον Ριχάρδο, όπως και από όλους τους συλληφθέντες, έχει παρθεί βιολογικό υλικό προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες έκνομες ενέργειες και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα έχει κατασχεθεί  και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχαν οι συλληφθέντες.


σχετικα αρθρα