current views are: 53

2 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:21

Τι απαντά το ΓΕΣ για τους μουσουλμάνους πεζοναύτες που ορκίστηκαν στο Κοράνι

Στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο.

Δημοσίευση 15:21’

Στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο.

Θέμα εκ του μη όντος όπως αποδείχτηκε από το ρεπορτάζ, δημιουργήθηκε, κυρίως μεταξύ παλαιών Πεζοναυτών, από τη δημοσίευση της ειδήσεως ότι «ορκίστηκαν στο Κοράνι 45 Μουσουλμάνοι Πεζοναύτες στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο».

Πως έχει τώρα το θέμα, συμφώνως με το ΓΕΣ προς το οποίο και θέσαμε.

Καταρχήν μιλάμε για Έλληνες πολίτες, Μουσουλμάνους το θρήσκευμα, επομένως και τυπικώς δεν υφίσταται κανένας περιορισμός για να υπηρετήσει ο καθείς όπου κληθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας», που σχεδόν στο σύνολό της εδρεύει στο Βόλο, εκτός της Μοίρας Πυροβολικού της που εδρεύει στη Λάρισα, με το νέο σύστημα κατατάξεως, λειτουργεί και ως ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών) και ως ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων). Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, και μεταξύ των περίπου 270 νεοσυλλέκτων της 2018ΣΤ’ΕΣΣΟ, βρίσκονται και 45 Έλληνες Μουσουλμάνοι και 2 Άθεοι (κατά δήλωσή τους).

Μετά το πέρας της κατατάξεως στα ΣΥΠΟ και το πέρας της αρχικής εκπαιδεύσεως των 15 ημερών (2 εβδομάδων), που είναι κοινή για όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι νέοι στρατιώτες ορκίζονται και λαμβάνουν τις μεταθέσεις τους για τις μονάδες που θα υπηρετήσουν το υπόλοιπο διάστημα της θητείας και εκεί που θα λάβουν και την επί μέρους «εξειδικευμένη» εκπαίδευσή τους.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των Ελλήνων Μουσουλμάνων νεοσυλλέκτων. Από αυτούς ήδη οι 39 έχουν φύγει από την 32 ΤΑΞΠΝ και έχουν μετατεθεί σε άλλες μονάδες του ΣΞ και δεν ανήκουν πλέον στους Πεζοναύτες, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις φρουρές προτιμήσεώς τους που οι ίδιοι δηλώνουν. Από τους υπόλοιπους δύο δήλωσαν για να καταταγούν στις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες», δηλ.σε Μοίρες Καταδρομών, αίτημά τους που ακόμα εξετάζεται και δεν έχει γίνει αποδεκτό, ένας έχει ζητήσει να πάει για αλεξίπτωτα και μόνο δύο τελικά μένουν για να υπηρετήσουν στους Πεζοναύτες σε υπηρεσίες όπως τα ΚΑΑΥ (=Κέντρο Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας, εν πολέμω ή το θέρετρο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών εν ειρήνη). Άλλωστε και η φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους νεοορκισθέντες στο Κοράνι με μπλε μπερέ και όχι με τον πράσινο των Πεζοναυτών.

Σε τελική ανάλυση. Υπάρχουν πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει ο Στρατός Ξηράς, από το θέμα της ορκωμοσίας 45 Ελλήνων Μουσουλμάνων, που ως γνωστόν είναι τριών προελεύσεων) από τους Πεζοναύτες. Γιατί έτσι τους «τσουβαλιάζουμε»  όλους στο μύλο της Άγκυρας.


σχετικα αρθρα