Ειδικότητα στις... θωρακισμένες πόρτες, τις οποίες άνοιγαν με τη χρήση προηγμένων τεχνικών και εξειδικευμένου εξοπλισμού, είχε τριμελής συμμορία αλλοδαπών, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρεις άνδρες από τη Γεωργία και το Καζακστάν, ηλικίας 48, 35 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
   
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή της Άνω Πόλης και σε έλεγχο των αστυνομικών δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ υπέδειξαν παραποιημένα δελτία αιτήσαντος ασύλου. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε αρχικά ότι οι δύο εξ αυτών ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών και πλαστογραφίας.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Άνω Πόλη, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, όπως αυτοσχέδια εργαλεία για διάνοιξη θυρών, λίμες για παραβίαση μύλων κλειδαριών, ένας ηλεκτρικός τροχός, κατσαβίδια, σφυριά, πολυεργαλεία και μεταλλικοί γάντζοι. Ακόμη, στην κατοχή τους βρέθηκαν κλειδαριές και κλειδιά θυρών ασφαλείας, ρολόγια και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, πλαστά έγγραφα (σ.σ. κυρίως βεβαιώσεις παραμονής αλλοδαπών) και φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) που απεικόνιζαν άγνωστα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η συμμορία δρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες και ο όγκος των διαρρηκτικών εργαλείων είναι ενδεικτικός της συστηματικής τέλεσης κλοπών. Ο δε εντοπισμός συγκεκριμένων τύπων κλειδαριών και αυτοσχέδιων εργαλείων ενισχύει το συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες ήταν επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα πειραματίζονται σε νέες μεθόδους παραβίασης θωρακισμένων θυρών.

Εξάλλου, η ποσότητα των πλαστών βεβαιώσεων που βρέθηκαν στην κατοχή τους οδηγεί την Ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ασχολούνται και με την έναντι αμοιβής πλαστογράφηση εγγράφων.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών συνεχίζεται προκειμσυμμοένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης της συμμορίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.