ΕΛΛΑΔΑ

Υπ’ ατμόν οι Αρχές για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2018, 22:28 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2018, 22:27
Υπ’ ατμόν οι Αρχές για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Μέτρα ασφάλειας ανάλογα με αυτά της 17ης Νοεμβρίου

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ανάλογα με αυτά που λήφθηκαν τη 17η Νοέμβρη, σχεδιάζει η Αστυνομία και για την φετινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο της Αθήνας κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στα Εξάρχεια μυστικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις, ειδικά γύρω από χώρους που τελούν υπό κατάληψη.

Αυξημένη θα είναι η ασφάλεια και σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Από αέρος θα επιτηρούν τις συγκεντρώσεις το ελικόπτερο της αστυνομίας αλλά και drone, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται ο «Αίαντας», η υδραντλία για την καταστολή διαδηλώσεων που είχε χρησιμοποιηθεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή  συγκέντρωση για την πορεία προς το Σύνταγμα που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00

Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο έπεσε νεκρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίοθ.

Αντίστοιχες ώρες (12:00 και 18:00) θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. 

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.