ΕΛΛΑΔΑ

«Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο»: Η απάντηση Μπακογιάννη για την επίσκεψη στο Αγ.Παντελεήμονα

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2018, 17:13 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2018, 17:07
«Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο»: Η απάντηση Μπακογιάννη για την επίσκεψη στο Αγ.Παντελεήμονα
Facebook Twitter Whatsapp
Καταγγέλλει «αφ' υψηλού πολιτική ανακτόρων» από τους «παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου»

Στα επικριτικά σχόλια που προκάλεσε η επίσκεψή του στον Άγιο Παντελεήμονα,  απάντησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Καταγγέλλει «αφ' υψηλού πολιτική ανακτόρων» από τους «παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου» και καλεί την κυβέρνηση να ανακοινώσει τον υποψήφιό της για τον δήμο Αθηναίων, τον οποίο θα προσκαλέσει να περπατήσουν μαζί στην πόλη.

«Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω» γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης»

«1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά από αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται ότι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλιά και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές».