ΕΛΛΑΔΑ

Η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:49 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:00
Η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια του ΣτΕ
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις ακύρωσής της σε κλίμα μικροέντασης

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις ακύρωσης Συλλόγων και άλλων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία». Έξω από το δικαστικό μέγαρο ήταν συγκεντρωμένα περίπου εκατό άτομα, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα επικράτησε κλίμα μικροέντασης.

Αναλυτικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια), της Κίνησης Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και του δικηγόρου Γεωργίου Κόκκα.

Όλοι στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητούν να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) επικράτησε μερική ένταση καθώς αρχικά μερικοί εκ των συνηγόρων αντέδρασαν ως προς το χρόνο αγόρευσης που έθεσε η πρόεδρος.

Η ένταση μεγάλωσε όταν οι παριστάμενοι στην αίθουσα χειροκρότησαν την αγόρευση μιας εκ των δικηγόρων. 

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στο lawandorder.gr