current views are: 6

8 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:20

Αλβανία: Σύλληψη φρουρού Έλληνα βουλευτή, προσαγωγή εκπροσώπου της ομογένειας

Ο φρουρός δεν είχε δηλώσει ότι έφερε όπλο

Δημοσίευση 13:20’

Ο φρουρός δεν είχε δηλώσει ότι έφερε όπλο

Στη σύλληψη αστυνομικού φρουρού Έλληνα βουλευτή της Θεσπρωτίας προχώρησε η Αλβανική Αστυνομία.

Ο υπαστυνόμος κατά την είσοδο του στην Αλβανία δεν δήλωσε στις αρχές ότι φέρει οπλισμό ο οποίος εντοπίστηκε πάνω του στο πλαίσιο ελέγχου.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τη Δευτέρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Να σημειωθεί πως στη Αλβανία για το μνημόσυνο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μετέβησαν 1.500 Έλληνες. Ωστόσο, Αλβανοί αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε 90 άτομα που χαρακτηρίζονται «ανεπιθύμητα» (persona non grata).

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης κρατείται από το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου 

Όπως αναφέρει η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα», «Μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας σταμάτησε το όχημά του, έξω από τους Βουλιαράτες όπου μετέβαινε για να παραστεί στο θρησκευτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μαζί του προσήχθησαν δύο ακόμη Χιμαραίοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αστυνομία για τους λόγους που οδήγησαν στην προσαγωγή και κράτησή του».

Ο Μπελέρης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και πρόεδρος της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης, ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και είναι υποψήφιος δήμαρχος με το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Χιμάρα.

Η Ένωση Χειμαρριωτών προσθέτει στην ανακοίνωση της: «Αναμένοντας την άμεση διακοπή της κράτησής του, καλούμε τις αλβανικές αρχές να επιδείξουν σύνεση σταματώντας τις διακρίσεις εις βάρος των μελών της μειονότητας και τις ελληνικές να προχωρήσουν σε κάθε θεμιτή πράξη προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων μειονοτικών, πολίτες τόσο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Αλβανίας».

 


σχετικα αρθρα