current views are: 10

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:08

Μαρτυρία για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου: «Ήμασταν 7 άτομα με μαχαίρια»

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Δημοσίευση 12:08’

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα περιέγραψε κρατούμενος που συμμετείχε στο σκηνικό αυτό. Την ίδια ώρα, ο 19χρονος αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική και ποινική έρευνα για το περιστατικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κρατούμενος είπε ότι είχαν μαχαίρια και κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει. 

Οπως είπε, στην επίθεση συμμετείχαν επτά άτομα και έγινε την ώρα του φαγητού, που οι πόρτες ανοίγουν. «Η πόρτα ήταν ανοιχτή», λέει, απαντώτας στα ερωτήματα ποιος τους άνοιξε την πόρτα και πώς μπήκαν στο θάλαμο που κρατούνταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 19χρονης. 

Ο κρατούμενος είπε ακόμη ότι ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια. Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους άγραφους νόμους της φυλακής, ο κρατούμενος είπε ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως «αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα».

Τέλος, δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Τον 19χρονο αναμένεται να εξετάσει ιατροδικαστής, καθώς κατά την κατάθεση του ανέφερε πως ξύπνησε σε ένα δωμάτιο δίπλα από το κελί που ήταν και ήταν χωρίς εσώρουχο.

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό – Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος

Πειθαρχική και ποινική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του κρατούμενου Α.Λ., 19 ετών, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

 


σχετικα αρθρα