current views are: 5

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:29

Πατούλης: «”Υγειονομική βόμβα” έτοιμη να εκραγεί ο ΧΥΤΑ Φυλής»

Στη Δυτ. Αττική ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δημοσίευση 15:29’

Στη Δυτ. Αττική ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής και οι δυνατότητες επίλυσής τους βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με το δήμαρχο Φυλής Χ. Παππού και το δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής σημειώνοντας ότι η ενημέρωση που είχε οδηγεί σε θλιβερές και δυσοίωνες διαπιστώσεις, καθώς δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για το εγγύς μέλλον.

«Οι πολιτικές του παρελθόντος και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το θέμα η κ. Δούρου οδηγούν με την εκπνοή της θητείας τους σε μια υγειονομική βόμβα και τη μετατροπή του Λεκανοπεδίου σε Νάπολη. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Αττικής»

«Μπορεί να μας απαντήσει η Περιφέρεια και η κ. Δούρου πότε θα κλείσει επιτέλους o XYTA της Φυλής και αν σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπει η νομοθεσία; Δεν μπορεί την ανεπάρκεια της περιφέρειας να την πληρώνουν οι απλοί πολίτες», σημείωσε ο Γ. Πατούλης ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ΧΥΤΑ ο Γ. Πατούλης είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και το γενικό γραμματέα του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γ. Δρίβα.

«Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός πρέπει να λειτουργούν ως συνεργάτες μέσα σε ένα πλαίσιο εξωστρέφειας. Η Περιφέρεια οφείλει, πέρα από κομματικές ταυτότητες, να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης έργων με τη στενή συνεργασία των δήμων.

Η Περιφέρεια και οι κάτοικοι της Αττικής οφείλουμε πολλά στο δήμο Φυλής, τον οποίο είναι ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και κατασκευής μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής, όπως είναι ο μεγάλος οδικός άξονας σύνδεσης του δήμου με την Εθνική και την Αττική Οδό.

«Πρόκειται για ένα δήμο ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και των 3.000 επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή. Αυτό χρειάζεται να ληφθεί υπόψη προκειμένου να δημιουργηθούν έργα πνοής και ένα οδικό δίκτυο που θα εκτονώνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.